Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Két új sörünk is kijött a tavaszra

Stigi
Két új sörünk is kijött a tavaszra Végre napvilágot látott két új sörünk is, amik abszolut hiánypótlóak. Hiánypótlóak, ugyanis eddig nem volt klasszikus búzasörünk és (a savanyú gyümölcsösön kívül) nem tudtatok eddig gyümölcsös sört kérni tőlünk. Ezen változtattunk, részletezem is, hogy hogyan...

 

Kitaláltuk, hogy bizony szeretnénk készíteni egy klasszikus stílusú, könnyen értelmezhető, jól iható, de a maga nemében különleges és színvonalas sört. Gondolkoztunk, hogy vajon melyik kategóriára essen a választásunk. Természetesen nem álltunk neki piacot kutatni, vagy eladási listákat böngészni, hanem azt főztük, amit szeretünk. Amit szívesen iszunk, mert jól esik. Ezért született meg a Happpy New Wheat, ami nem szeretne több lenni, mint egy nagyszerű szűretlen bajor búzasör. Az eddigi visszajelzések alapján pont olyan lett, amilyennek szerettünk volna.

És ha már búzasörrel kísérleteztünk, miért ne próbáltunk volna meg gyümölcsös verziót is csinálni belőle? Nagyon sokan és sokszor kérdezték tőlünk, hogy miért nincs meggyes sörünk. Eddig minden kitelepülés alkalmával számtalanszor elhangzott ez a kérdés. Hogy mi volt eddig a válaszom? Az, hogy azért nincs, mert nem szeretnék olyan sört kínálni, ami valamiért ellenkezik az izlésemmel. Számtalan meggyes sört megkóstoltam: kisüzemit, nagyüzemit, külföldit... sok félét. Rájöttem, hogy melyik az az irány, amit értékesnek tartok, ezért megpróbáltuk megvalóstani. Nem volt könnyű kitalálni, viszont a megvalósítás egyszerűen ment.

Egyszerűen ment, mivel volt egy klassz búzasör alapunk és eldöntöttem, hogy a legegyenesebb utat választjuk: CSAK gyümölcsöt tettünk bele. Semmi mást. Se kemikáliát, ami megállítja az erjedést, hogy édes maradjon, se édesítőszert. Természetesen nem pasztörizált, tehát ebből az következik, hogy a gyümölcscukor szinte teljesen leerjedt. Milyen is ez a sör akkor? Hát, Kedves Sörfogyasztó, hogy erre a kérdésre választ kapj, kénytelen leszel megkóstolni a Happpy Cherry Party-t. Én azért megpróbálom röviden megfogalmazni: teljesen natúr, meggyízű, savanykás. Ha a szirupos, gejl meggysört szereted, akkor ez nem neked való, viszont érdemes megízlelned, ha szereted a meggyet, mint gyümölcs.

Ha személyesen találkoznál velünk és csapról kóstolnád új söreinket, keressetek minket kitelepüléseink alkalmával. Legközelebb Szombathelyen, a Herényi Virágúton leszünk. Várunk Bennetek szeretettel!